"Vivaldi: Four Seasons - Winter"

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Σκόρπιες σκέψεις


- Τελευταία ημέρα του Αυγούστου σήμερα, το καλοκαίρι όμως είναι εδώ, και θα συνεχιστεί ακόμα πιο όμορφο με χαμηλότερες θερμοκρασίες. Μυρωδιά φθινοπώρου από τα μέσα Οκτωβρίου και μετά.

- Η μόρφωση είναι θέμα συμπεριφοράς τελεσίδικα, καμιά φορά βέβαια και οι λεγόμενοι μορφωμένοι πέφτουν σε γκάφες απίστευτες.


- Η υπερβολική ευγένεια και το συνεχές ευχαριστώ ή το συγγνώμη είναι άχρηστα, όταν σε πιο ‘κρίσιμες’ στιγμές δεν μπορείς να αναγνωρίσεις τον άλλον, να του αποδώσεις το μερίδιό που του αναλογεί.


- Ακούσαμε από παντογνώστες ότι όσοι ασχολούνται με την πολιτική, είναι περίπου χαζοί, γιατί όλα τα κόμματα προσκύνησαν μνημόνια και τα συναφή. Τώρα πείστηκα ότι πρέπει να ασχολούμαι περισσότερο με την πολιτική.





- Σε παρέα αριστερούληδων παντογνωστών ακούσαμε κράξιμο για την συγγραφέα Σώτη Τριανταφύλλου. Τελικά πρέπει να είναι καλή συγγραφέας, θα αρχίζω να την διαβάζω.


- Η φτώχεια είναι μέγεθος υλικό, η μιζέρια είναι ψυχολογικό. Δεν είναι απαραίτητα ανάλογα μεγέθη. Στις μεταβολές τους είναι, συχνά, αντιστρόφως ανάλογα.


- Αυτοί που συνεχώς γκρινιάζουν, γιατί δεν κάνουν κάτι να το αλλάξουν; Διαφορετικά, αν συνεχίζουν, δεν λογίζονται και ως πολύ έξυπνοι.


- Το να θυμώσει κάποιος στιγμιαία ή να νευριάσει, είναι λογικό. Το να είναι θυμωμένος και μουτρωμένος για πάντα, είναι παράλογο.


- Γενικότερα, όσα περισσότερα χρήματα έχει κανείς, τόσο περισσότερο αλλοτριώνεται συνήθως, ειδικά αν αυτά τα χρήματα αποκτήθηκαν εύκολα ή δεν αποκτήθηκαν από τον ίδιο.


- Ξεκινήσαμε να τρέχουμε, να βαδίζουμε, να ποδηλατούμε, να κοινωνικοποιούμαστε επειδή μπήκε το facebook και οι εφαρμογές της τεχνολογίας στη ζωή μας ή απλά μας άρεσαν όλα αυτά από πριν και προσθέσαμε κάπως την τεχνολογία;


Πηγή εικόνας: 
https://elainestirling.wordpress.com/2013/03/29/thinker-at-the-gates/


Δεν υπάρχουν σχόλια: