"Vivaldi: Four Seasons - Winter"

Τρίτη 7 Απριλίου 2009

Κι άλλα αποφθέγματα


Μερικές ακόμα πνευματώδεις φράσεις που μου έστειλαν πρόσφατα και τις οποίες παραθέτω - τις πιο καλές από αυτές:


Ο άνθρωπος που χαμογελά όταν όλα πάνε στραβά έχει σκεφτεί κάποιον να ρίξει το φταίξιμο.


Το να κόψεις το τσιγάρο είναι το πιο εύκολο πράγμα. Εγώ το έχω κόψει τουλάχιστον πενήντα φορές.



Στη δημοκρατία το κάθε κόμμα αφιερώνει το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειάς του να αποδείξει ότι το άλλο δεν είναι ικανό να κυβερνήσει. Και τα δυο το πετυχαίνουν. Και τα δυο έχουν δίκιο.

Λογική είναι η τέχνη να κάνεις λάθος με αυτοπεποίθηση.


Για να ντυθεί μια γυναίκα, γδύνονται δυο ζώα: ένα που δίνει τη γούνα κι ένα που την πληρώνει.


Γράφω σε ένα χαρτί ό,τι πρέπει να θυμηθώ. Κατ' αυτόν τον τρόπο, αντί να ξοδεύω το χρόνο μου προσπαθώντας να θυμηθώ αυτό που έγραψα, τον ξοδεύω ψάχνοντας το χαρτί που έγραψα αυτά που πρέπει να θυμηθώ.


Είπα στη γυναίκα μου την αλήθεια. Της είπα πως βλέπω ψυχίατρο. Μετά μου είπε την αλήθεια: βλέπει ψυχίατρο, δυο υδραυλικούς και έναν μπάρμαν.


Οικονομολόγος είναι ένας άνθρωπος που θα ξέρει αύριο γιατί αυτά που προέβλεψε χτες δε συνέβησαν σήμερα.


Υπάρχουν τρεις τρόποι να γίνει κάτι. Κάν' το μόνος σου, προσέλαβε κάποιον να το κάνει ή απαγόρευσε στα παιδιά σου να το κάνουν.


Εύκολη: αντρικός όρος που χαρακτηρίζει τις γυναίκες που έχουν τη σεξουαλική ηθική του άντρα.


Η ζωή στη Γη μπορεί να είναι ακριβή, αλλά περιλαμβάνει και δωρεάν ταξίδι γύρω από τον ήλιο.



Τράπεζα είναι το ίδρυμα που σου δανείζει λεφτά αν μπορείς να αποδείξεις ότι δεν σου χρειάζονται.


Όταν κάνεις το καλό, ζήτα απόδειξη, μην τυχόν και ο παράδεισος δουλεύει σαν την εφορία.


--------------------------------------
Πόση αλήθεια μπορούν να κρύβουν τέτοιες εκφράσεις; Μήπως είναι απλά ευφυολογήματα χωρίς βάθος και ανάλυση σκέψης; Ποιες είναι οι τρεις καλύτερες φράσεις που σας άρεσαν; Οι δικές μου κατά σειρά προτίμησης είναι:


1.Λογική είναι η τέχνη να κάνεις λάθος με αυτοπεποίθηση.

2.Η ζωή στη Γη μπορεί να είναι ακριβή, αλλά περιλαμβάνει και δωρεάν ταξίδι γύρω από τον ήλιο.

3.Ο άνθρωπος που χαμογελά όταν όλα πάνε στραβά έχει σκεφτεί κάποιον να ρίξει το φταίξιμο.


Στο τέλος θα βγάλουμε τις πιο δημοφιλείς για εσάς, εκφράσεις, θα ήθελα όμως να μου δικαιολογήσετε τις επιλογές σας.

13 σχόλια:

Kostas είπε...

Φίλε museum, μου αρέσουν σχεδόν όλα τα αποφθέγματα που ανέβασες. Να σου γράψω κι εγώ με σειρά προτίμησης:

- Ο άνθρωπος που χαμογελά όταν όλα πάνε στραβά έχει σκεφτεί κάποιον να ρίξει το φταίξιμο.

- Οικονομολόγος είναι ένας άνθρωπος που θα ξέρει αύριο γιατί αυτά που προέβλεψε χτες δε συνέβησαν σήμερα.

- Λογική είναι η τέχνη να κάνεις λάθος με αυτοπεποίθηση.

Νά'σαι καλά, αρθρογράφε!

Unknown είπε...

Καλησπέρα Museum!

(Κάτι μου λέει πως από μέσα σου μπορεί να λες τώρα.. "Ωχ! ο Θέμης!", μετά και από τα πρόσφατα γεγονότα που εκ παραδρομής παραλίγο να ακουμπήσουν κι εσένα :-))

Μην ανησυχείς, δε θα πω πολλά αυτή τη φορά. Ωραία τα αποφθέγματα που έγραψες. Θα πω κι εγώ τα 3 δικά μου αγαπημένα και θα την κάνω.. με ελαφρά :-)

1. ΤΑ ΓΚΑΖΑΚΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΚΑΦΕ!

2. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ 4 ΛΥΚΟΙ ΚΑΙ 1 ΠΡΟΒΑΤΟ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ

3. ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΦΤΑΝΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Καλό σου βράδυ! :-)

Ανώνυμος είπε...

Σαφώς και είναι (τα περισσότερα) , ευφυολογήματα . Ευχάριστα στο να τα ακούς . Από εκεί και ύστερα , αν θέλεις να "σκύψεις" λίγο παραπάνω , πίσω απ' τις "αλήθειες" που ενέχουν , αυτό είναι δική σου δουλειά .
Μου άρεσε περισσότερο το : "Εύκολη: αντρικός όρος που χαρακτηρίζει τις γυναίκες που έχουν τη σεξουαλική ηθική του άντρα" .
Χαμογέλασα περισσότερο με το : "Είπα στη γυναίκα μου την αλήθεια. Της είπα πως βλέπω ψυχίατρο. Μετά μου είπε την αλήθεια: βλέπει ψυχίατρο, δυο υδραυλικούς και έναν μπάρμαν".
Βρήκα περισσότερο αισιόδοξο το : "Η ζωή στη Γη μπορεί να είναι ακριβή, αλλά περιλαμβάνει και δωρεάν ταξίδι γύρω από τον ήλιο" .
Δεν μου αρέσει καθόλου το :"Ο άνθρωπος που χαμογελά όταν όλα πάνε στραβά έχει σκεφτεί κάποιον να ρίξει το φταίξιμο" ... Αντ' αυτού προτείνω το : "Χαμογελάτε . Αν μη τι άλλο , κάνει τους γύρω σας να ανησυχούν" .
------------------------
Οι ανοιξιάτικες φωτογραφίες .... ά-π-α-ι-χ-τ-ε-ς ... Ιδίως οι υπέροχη μαργαρίτα ... Έτσι μου ήρθε να αρχίσω να την ... μαδάω .
Φιλιά .

DSK είπε...

από τα δικά σου museum , εκτίμησα το ταξίδι γύρω από τον ήλιο...
Δεν μπορώ να μην προσθέσω ένα ρητό που θα μπορούσε να ακουστεί σε καφενείο, αλλά κατά τη γνώμη μου αληθεύει : Έρωτας είναι η ψευδαίσθηση ότι η γυναίκα που τα έχεις είναι διαφορετική απίς άλλες.. ΚΑΝΟΝΑΣ που όπως όλοι, ευτυχώς έχει τις εξαιρέσεις του !!
Και προτού προλάβουν οι γυναίκες να με κατσαδιάσουν, δηλώνω ότι το ρητό ισχύει αντίστοιχα και για τους άνδρες.

museum είπε...

@ Kostas

Γεια σου Κώστα! Από τις απαντήσεις σου διακρίνω μία ψυχρή λογική, έχεις συναίσθηση της πραγματικότητας και δεν τρέφεις αυταπάτες ότι τα πράγματα είναι ιδανικά και αγγελικά πλασμένα. Χρειάζεται μόνο ακόμα ίσως, μία πιο θετική σκοπιά στα πράγματα, που μπορεί να είναι και καλύτερα.

Σε ευχαριστώ!

museum είπε...

@ Themis

Γεια σου Θέμη. Ανατρεπτικός όπως πάντα, ξεχωρίζεις ακόμα και για τις δικές σου ξεχωριστές προτιμήσεις! Που βέβαια σε καμιά περίπτωση δεν περνούν απαρατήρητες.

Μου άρεσε πολύ το τρίτο αγαπημένο σου που δείχνει το ανάποδο από αυτό που δίδαξαν οι Αρχαίοι φιλόσοφοί μας για την αυτογνωσία: Ξέρουμε τα πάντα εκτός από τον εαυτό μας. Τελικά, τι ξέρουμε; Μήπως τίποτα; Δεν θα το έλεγα, απλά θέλουμε πολλή δουλειά ακόμα.

Καλό σου απόγευμα!

museum είπε...

@ silia

Καλώς ήρθες Σίλια! Είναι πράγματι ευφυολογήματα τα περισσότερα. Δεν κρύβουν δηλαδή μια οικουμενική αλήθεια – μα πώς θα μπορούσε να αποδοθεί αυτή μέσα σε λίγες αράδες; Από τις προτιμήσεις σου διακρίνω την αναζήτηση μίας αισιοδοξίας και του καλού, εκλεπτυσμένου χιούμορ. Όλα τα ωραία πράγματα δηλαδή.

Μόνο που τα λουλούδια, ναι, συμφωνώ, έκαναν τις λέξεις του post να μοιάζουν φτωχές κι αδύναμες, σχεδόν αχρείαστες στον περίγυρό τους.

Τα φιλιά μου!

museum είπε...

@ DSK

Φίλε DSK, ήταν αναμενόμενο το ταξίδι γύρω από τον ήλιο να είναι πολύ δημοφιλές και να δεις που πολλοί θα επιβιβαστούν ακόμα και με εισιτήριο! Όσο αφορά το δικό σου ευφυολόγημα, έχει δόσεις αλήθειας όχι στην ψυχή της γυναίκας, αλλά κυρίως στο σεξουαλικό της σκέλος. Λυχνίας σβησθείσης πάσα γυνή ομοία, χα χα !!

Καλό απόγευμα να έχεις!

Lilith είπε...

Γεια σου museum :),

Εμένα μου άρεσε το "Όταν κάνεις το καλό, ζήτα απόδειξη, μην τυχόν και ο παράδεισος δουλεύει σαν την εφορία", περισσότερο γιατί μου θύμισε το "no good dee goes unpunished"!
Δείχνει όμως και πώς σκέφτονται οι άνθρωποι όταν κάνουν το καλό... συνήθως περιμένουν να αμειφθούν. Ξέρεις πόσες φορές αναρωτιέμαι πόσοι από όλους αυτούς που το παίζουν καλοί και γίνονται θυσία, θα συνέχιζαν να το κάνουν αν κάποιος τους έλεγε στα σίγουρα ότι οι πράξεις τους δεν τους εξασφαλίζουν πρώτο τραπέζι πίστα στον Παράδεισο...

Επίσης μου άρεσε το "Γράφω σε ένα χαρτί ό,τι πρέπει να θυμηθώ. Κατ' αυτόν τον τρόπο, αντί να ξοδεύω το χρόνο μου προσπαθώντας να θυμηθώ αυτό που έγραψα, τον ξοδεύω ψάχνοντας το χαρτί που έγραψα αυτά που πρέπει να θυμηθώ" γιατί είμαι παθών! :)

Και τέλος, γέλασα πολύ με το
"Τράπεζα είναι το ίδρυμα που σου δανείζει λεφτά αν μπορείς να αποδείξεις ότι δεν σου χρειάζονται".
Έχει πλάκα, πράγματι! Αλλά κανείς δε σου δίνει τίποτα αν δεν πιστεύει ότι έχεις κάποιο τρόπο να του το ξεπληρώσεις!

Πολύ καλό ήταν επίσης και το "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ 4 ΛΥΚΟΙ ΚΑΙ 1 ΠΡΟΒΑΤΟ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ" του Themis. :) :) :)
Αποκλείεται να ψηφίσουν για πίτσα με σπανάκι!!! χαχαχα!!!

Καλό σου απόγευμα!

Alec είπε...

ONLY HOPE TO LIVE
“Let any man examine his thoughts, and he
will find them ever occupied with the past or
the future. We scarcely think at all of the
present; or if we do, it is only to borrow the
light which it gives for regulating the future.
The present is never our object; the past and
the present we use as means; the future only is
our end. Thus, we never live, we only hope to
live.”

Blaise Pascal

museum είπε...

@ Lilith

Γεια σου αγαπητή Λίλιθ !

Ωραία τα αποφθέγματα τα αγαπημένα σου. Σε αυτό με τον παράδεισο και την καλοσύνη πολλών από ανάγκη, έχεις αρκετό δίκιο, υπάρχουν όμως εκεί έξω και πολλοί ή λίγοι δεν έχει σημασία, καλοί άνθρωποι ανεξαρτήτου ανάγκης.

Σε σχέση με το χαρτί που γράφουμε τι πρέπει να θυμηθούμε, το παρομοιάζω με το διαδίκτυο και αλλά και τον γραπτό ή τον ηλεκτρονικό τύπο που κατακλυζόμαστε από άχρηστες πληροφορίες και αναλωνόμαστε να ψάχνουμε τις χρήσιμες ανάμεσα σε στοιβάδες ‘κάδων ανακύκλωσης’.

Όσο για τις τράπεζες και τη δημοκρατία, είναι πικρές αλήθειες που οφείλονται κυρίως στον κακό τρόπο λειτουργίας τους συχνά (τράπεζες) και σε στην εγγενείς αδυναμίες τους κάποιες φορές (δημοκρατία).

Θα σε επισκεφτώ σύντομα, δεν πρόλαβα λόγω δουλειάς. Φιλιά!

museum είπε...

Καλημέρα Άλεκ! Ωραίο το κείμενο που άφησες εδώ. Ίσως ο συγγραφέας να μιλάει για μία εποχή που πολλοί πάσχιζαν να χτίσουν ένα καλύτερο μέλλον με οδηγό το παρελθόν. Κάπου στη μέση το παρόν δεν μπορούσε να αναπνεύσει, δεν είχε δικαίωμα ύπαρξης. Τα δεδομένα βέβαια στην εποχή μας και εδώ στην πατρίδα μας δυστυχώς έχουν ανατραπεί τόσο που .. παραζούμε καλά. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι το ρηχό και ίσως εγωκεντρικό ‘να περνάμε καλά’ (‘εμείς’ να συμπληρώσω) δίχως δεκάρα για το παρελθόν και τις ρίζες μας και κανένα μελλοντικό πλάνο. Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά όμως και όλα κύκλους κάνουν.

Προσωπικά, το καλό είναι να μαθαίνουμε από το πριν, να ζούμε το σήμερα και να χτίζουμε το αύριο. Όλα μαζί κατά το δυνατόν, χωρίς συμβιβασμούς.

Καλή σου μέρα.

Ανώνυμος είπε...

η υπομονή είναι μεγάλο χάρισμα...αλλά ποιος χαρίζει πια στις μέρες μας;