"Vivaldi: Four Seasons - Winter"

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2008

Και οι Ψηλοί έχουν ψυχή


Ο πρώτος Πανελλήνιος Σύλλογος υψηλόσωμων είναι γεγονός!

Εδώ και κάμποσους μήνες, από την αρχή του χρόνου περίπου, άρχισε δράσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση του κράτους και των ανθρώπων για την αντιμετώπιση των καθημερινών τους προβλημάτων. Τα μέλη του συλλόγου θα πρέπει να πληρούν κάποιες ελάχιστες προδιαγραφές ύψους, οι φίλοι του όμως μπορούν να είναι οι οποιοιδήποτε. Ο Σύλλογος σήμερα αριθμεί πάνω από 100 μέλη και 300 φίλους, στοχεύει δε στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των μελών του σε σχέση με τις ιδιαιτερότητές τους.

Κι εγώ σαν απλός blogger που αγγίζει τα δύο μέτρα, μπορώ να τους καταλάβω ειδικά τους ‘μακρύτερους’ από αυτούς, τους vertically enhanced (!), όπως λένε και οι ξένοι. (Ας σημειώσω εδώ πως σύλλογοι ψηλών στην υπόλοιπη Ευρώπη υπάρχουν και δραστηριοποιούνται δεκαετίες τώρα, σε πολλές χώρες). Δυσκολίες στην εύρεση στοιχειώδους ένδυσης και υπόδησης, στους χώρους του εργασιακού περιβάλλοντος και της εκπαίδευσης, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στους χώρους αναψυχής και τις δημόσιες υπηρεσίες, στις τράπεζες, τα καταστήματα και πλήθος άλλα που στην πρώτη ματιά δεν γίνονται αντιληπτά συναντάς στην ημέρα τους. Μία ιδιότυπη διάκριση ανάμεσα σε έναν υψηλόσωμο και σε έναν μετρίου αναστήματος άνθρωπο είναι σύνηθες καθημερινό φαινόμενο. Μάλιστα, δεν είναι καθόλου υπερβολή το ότι το κόστος ένδυσης και υπόδησης για έναν υψηλόσωμο είναι αυξημένο κατά 30% σε σχέση με ένα μέτριου αναστήματος άνθρωπο!

Θα μου πείτε, εδώ δεν αντιμετωπίστηκαν να τα προβλήματα των ατόμων με ειδικές ανάγκες, θα λυθούν τα προβλήματα των ψηλών; Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο - όπως και να έχει είναι μία ακόμα σημαντική δράση πολιτών. Για περισσότερες πληροφορίες, ο σχετικός ιστότοπος είναι στη διεύθυνση: http://www.tallclub.gr/, εκεί υπάρχει και ένα ενεργό forum συζητήσεων. Περιλαμβάνονται θεματικές κατηγορίες ενδιαφέροντος και ανακοινώσεις, δίνεται η δυνατότητα επικοινωνίας με τα μέλη του ΔΣ του συλλόγου κι ακόμα είναι διαθέσιμο και το καταστατικό του – για τους δύσπιστους σχετικά με τις ενέργειες και τους σκοπούς του συλλόγου. Ολόψυχα τους ευχόμαστε καλές δράσεις και επίτευξη των επιδιώξεών τους.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα museum

Υψηλού επιπέδου το άρθρο σου :-)
Καλή αρχή και από μένα στο σύλλογο των ψηλών, δεν μπορούσα να φανταστώ ότι υπάρχει τέτοιος σύλλογος!

museum είπε...

@ Kostas

Οι περισσότεροι δεν έχουν πειστεί για τους στόχους και τα πραγματικά ζητήματα του συλλόγου. Ελπίζω σύντομα να γίνουν κατανοητά.

Καλημέρα.

Ανώνυμος είπε...

Μπορώ να καταλάβω λιγάκι τους ψηλούς. Ειδικά σε αυτοκίνητα που έχω τύχει να είμαι μαζί, πράγματι δεν βολεύονται. Όλα είναι φτιαγμένα για τον μέσο όρο. Τους εύχομαι κι εγώ καλές επιτυχίες.

panagiota είπε...

Ψηλοί, κοντοί, μέτριοι ενός δημιουργού παιδιά είμαστε!!!

Ανθρωποι πρέπει βασικά να είμαστε με αγάπη και σεβασμό προς αλλήλους...

museum είπε...

@ Dimitra

Δήμητρα, να φανταστείς στα υπεραστικά λεωφορεία ή τα αεροπλάνα δεν βολεύεται με τίποτα ένας ψηλός. Υπάρχουν προβλήματα που δεν βλέπει κανείς με την πρώτη ματιά.

museum είπε...

@ panagiota

Συμφωνώ Παναγιώτα. Θέλουμε να είμαστε ίδια δημιουργήματα του Θεού. Δυστυχώς πολλά πράγματα δεν είναι για τους ψηλούς όπως το ύψος στα ασανσέρ, σύγχρονος Προκρούστης στις πολυκατοικίες.

DSK είπε...

Φίλε και συμφοιτητή museum.. Δε θα ξεχάσω ποτέ την πιο ψηλή διπλωματική που κάναμε μαζί στους Η/Υ ....
Βαθμός 10, αλλά και μέσος όρος 2 μέτρα !!!

museum είπε...

@ DSK

Αγαπητέ DSK, τι μου θύμισες; Στην πραγματικότητα το άθροισμα ήταν 1,99 και 2,01 με παπούτσια! Εγώ λέω να το ψάξουμε μήπως καταχωρηθούμε σε βιβλίο των 'διπλωματικών' ρεκόρ!